Boek ‘de Club’

de-club-lannoo-club-brugge-sven-vantommeOnlangs ontdekte ik, bij toeval, een brief die ik halfweg jaren negentig naar Club Brugge heb gestuurd. Daarin vroeg ik schoorvoetend de handtekeningen van de spelers. Ook het antwoord van Club heb ik teruggevonden, met pen en op papier, en met de instructie om begin juli, wanneer de ploeg terug voltallig was, de Club Shop op te bellen. Wat later zou ik alle handtekeningen bekomen.

Ik heb in de loop van 2016 mijn favoriete voetbalclub, Club Brugge, op een andere manier leren kennen. Ik ben op familiebezoek geweest en heb Clubiconen de hand mogen schudden, onbekende soldaten in de ogen kunnen kijken en eigen herinneringen afgestoft. Ik heb plaatsen bezocht waar Club een spoor heeft achtergelaten, ben de poster aan de muur van mijn jongenskamer binnengestapt en heb me gelaafd aan de verhalen van meer dan vijftig Clubmensen, over alle generaties heen: supporters, medewerkers, spelers en trainers. Kortom, allemaal mensen die mee hebben geschreven aan 125 jaar Club Brugge.

Die onvergetelijke ontdekkingsreis heeft 125 verhalen over het Clubgevoel opgeleverd, gebundeld in 330 pagina’s ‘de Club’. Een boek van een supporter voor de supporters. Met dank aan Club Brugge en Uitgeverij Lannoo.

Het boek ‘de Club’ is te koop in de boekhandel, de Club Shop en je kunt het online bestellen bij:

Met het boek ‘de Club’ in de media:

boek de club 125 jaar Club Brugge Lannoo Sven Vantomme