Beluisterd | Sports Book Podcast

Met Winteruur bewijst Wim Helsen dat een literatuurprogramma kan slagen als het concept goed zit. Winteruur hanteert het succesprincipe ‘hou het kort en simpel’. Ook bij de Britse Sports Book Podcast staat eenvoud voorop. Dat wil zeggen: een losse babbel van een twintigtal minuten met de auteur van een pas gepubliceerd sportboek.

De Sports Book Podcast is een initiatief van Matt Williams. Hij interviewt op een manier die aangenaam in het oor ligt. De podcast is in mei 2015 gestart en telt inmiddels ruim zestig afleveringen. In het verleden verscheen de podcast op willekeurige momenten, voortaan zal die wekelijks te horen zijn, meestal op dinsdag.

In de meest recente episode ontvangt Williams James Montague. Hij schreef ‘The Billionaires Club’, een boek over de superrijke eigenaren van voetbalclubs. Dat levert een boeiende babbel op over de aantrekkingskracht van Britse voetbalclubs, de Chinese voetbalmarkt en hoe supporters denken over de bron van al dat investeringsgeld. Ook succescoach Carlo Ancelotti passeerde vorig jaar de revue.

Bij de Sports Book Podcast regeert niet enkel Koning Voetbal. Onder andere wielrenster Lizzie Deignan en Ross Brawn, voormalig Formule 1-teambaas en nu F1-consultant, kwamen al praten over hun boek. Toch is de Sports Book Podcast geen fanfare van beroemdheden die hun boek komen voorstellen. Meer nog: als je de volledige afleveringenlijst bekijkt, dan zie je vooral (voor ons) onbekende namen met boeken over boksen, cricket en rugby. Heel divers dus.

Ik wil bij een podcast elk woord, elke zin, elke redenering horen. Ik verplicht mezelf om heel geconcentreerd te luisteren. Dat de Sports Book Podcast tussen de 15 en 25 minuten duurt, is dus een flink pluspunt. Ik heb inmiddels een twintigtal van de meer dan zestig afleveringen beluisterd en telkens vraag ik me af: welke goede radiostem van bij ons start een Vlaamse versie?

Je vindt alle afleveringen van de Sports Book Podcast hier terug.